VILADOMAT

Barcelona, 2014

Client

Patronat Municipal de l'Habitatge

(Ajuntament de Barcelona)

 

En Col·laboració

Estudio Vivas Arquitectos, Pau Vidal Pont

 

Dades

Concurs restringit

45 habitatges dotacionals

Casal per a gent gran

Aparcament de 55 places en plantes soterrani

 

Treball

El projecte s'emmarca dins del PEU per a la reordenació de les parcel·les d'equipaments situades en l’antic recinte de “Las Hermanitas de los Pobres”.

 

Es proposa un edifici amb pati central cobert (13,20m X 13,20m) com a espai intermedi protegit, d'il·luminació i ventilació, que dóna accés per passarel·les als habitatges i organitza el programa del Casal de gent gran. El joc de ple i buit, horitzontals i verticals, llum i ombra, donen a la façana ritme i caràcter domèstic.

Tots els habitatges són passants i estan dotats de terrasses. Les sales d'estar + terrassa i els dormitoris se situen en la façana exterior i les cuines + menjador en pati interior.