ESCOLA DE TURRE 

Almería, 2009

Client

Ayuntamiento de Turre

 

Dades

Sòl: 8.883 m2s

Sostre: 3.355 m2st

Pressupost: 2.299.711 €

 

Treball

Projecte Bàsic, Executiu i Direcció d’obra de centre docent al Barranco del Negro. Projecte 2005. Finalització de les obres 2009.

 

L’escola es col·loca aterrassant-se sobre el lloc i amb una vista privilegiada del nucli de Turre. L’adaptació del projecte a l’orografia fa que s’emfatitzi la seva horitzontalitat. Per la seva orientació, l’edifici queda protegit respecte el sol de ponent. Per això i pel sistema de cobertes ajardinades, té un funcionament òptim des del punt de vista climàtic.

Situats a ambdós costats de l’accés principal (que es troba en una cota intermèdia) trobem els dos volums que conformen el projecte. Entre els seus extrems hi ha un desnivell de fins a 15m, és per això que l’accessibilitat juga un paper fonamental a l’edifici. Aquests volums queden vinculats a través d’una rampa completament adaptada que es desplega en paral·lel al carrer i a través de la zona exterior.